MENU

Zijn oorbellen voor zowel mannen als vrouwen geschikt om te dragen?

53 dagen geleden door Alisha geschreven

In de huidige samenleving is het gebruikelijk dat mannen en vrouwen hun uiterlijk verfraaien met stijlvolle sieraden. Terwijl kettingen, ringen en armbanden allemaal populaire sieraden zijn voor beide geslachten, zijn oorbellen een onmisbaar accessoire geworden dat vooral met vrouwen wordt geassocieerd. Dit betekent echter niet dat mannen geen oorbellen dragen, want veel mannelijke beroemdheden dragen ze de laatste jaren. Dus blijft de vraag: zijn oorbellen uniseks? Zijn ze geschikt voor zowel mannen als vrouwen om te dragen?

Door de geschiedenis heen hebben verschillende culturen over de hele wereld oorbellen omarmd als een modestatement voor beide geslachten. De oude Egyptenaren stonden bekend om hun sierlijke gouden oorbellen met ingewikkelde ontwerpen die zowel door mannen als vrouwen werden gedragen. De Sumeriërs droegen ook grote hoepelvormige oorbellen van koper of brons, waarvan men geloofde dat ze geluk en voorspoed brachten. In India droegen Hindoe priesters vaak gouden oorlussen in hun oren als symbool van hun status in de samenleving. Deze voorbeelden illustreren hoe er historisch gezien geen stigma kleeft aan het dragen van oorbellen door beide geslachten.

Vandaag de dag is er nog steeds geen harde en snelle regel als het gaat om wie welk type sieraden mag dragen. Hoewel de meeste mensen geneigd zijn bepaalde stijlen van sieraden te associëren met het ene of het andere geslacht, zijn er geen geschreven regels waarin staat welk geslacht bepaalde soorten accessoires wel of niet mag dragen. Met dat gezegd zijnde, zijn er enkele algemene richtlijnen over wat voor elk geslacht passend wordt geacht als het gaat om het dragen van oorbellen.

Voor vrouwen zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos als het gaat om het kiezen van een passende oorbel; van sierlijke knopjes tot opvallende hoepels – alles kan! Er is ook geen limiet aan het aantal piercings dat een vrouw kan krijgen; sommigen kiezen slechts één piercing, terwijl anderen kiezen voor meerdere piercings langs hun oren (bijvoorbeeld kraakbeenpiercings). De keuze komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur en stijlvoorkeuren!

Als het gaat om oorbellen voor mannen zijn de stijlkeuzes echter beperkter dan die voor vrouwen, vanwege de maatschappelijke normen en verwachtingen rond mannelijkheid – hoewel dit mettertijd langzaam verandert! Over het algemeen worden kleinere stijlen zoals eenvoudige studs of hoepels acceptabeler gevonden dan grotere statement stukken zoals kroonluchter- of druppelvormige stijlen. Bovendien worden oren met één gaatje als mannelijker gezien dan meerdere piercings (bijvoorbeeld kraakbeenpiercings). Natuurlijk zijn deze richtlijnen niet in steen gebeiteld; als je je op je gemak voelt met een gedurfder paar oorbellen, ga je gang – zorg ervoor dat je je eigen look hebt!

Kortom, hoewel bepaalde stijlen meer traditioneel worden geassocieerd met mannen of vrouwen, betekent dat niet dat ze zo moeten blijven! Oorbellen kunnen door iedereen gedragen worden, ongeacht het geslacht – per slot van rekening moet mode gaan over zelfexpressie en niet over conformiteit! Of iemand ervoor kiest zich te tooien met sieraden is uiteindelijk aan hem of haar; dus ga door onbevreesde fashionista’s – draag zelf look welke je fantastisch doet voelen!

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van mei

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Zijn oorbellen voor zowel mannen als vrouwen geschikt om te dragen?"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry