MENU

De kwaliteit van je oorbellen behouden doe je zo

42 dagen geleden door Alisha geschreven

Oorbellen van het juiste materiaal bij oor-bellen.nl

Voor veel mensen is belangrijk dat het dragen van oorbellen natuurlijk prettig aanvoelt. Daarnaast is het belangrijk om voor het juiste materiaal te kiezen voor het produceren van de oorbellen. Dit is ontzettend belangrijk om te voorkomen dat het dragen van de oorbellen je huid aantast tijdens het dragen van de oorbellen. Bij oor-bellen.nl maken we voornamelijk gebruik van chirurgisch staal. Echter maken wij ook gebruik van andere materialen, als iemand last heeft van een bepaalde allergie of overgevoeligheid voor chirurgisch staal. Wij maken bijvoorbeeld ook gebruik van titanium, zwart staal, acryl, bioplast en bioflex. Oorbellen die gemaakt zijn van zwart staal zijn extreem goed beschermd tegen krassen, doordat deze een coating heeft. Acryl wordt voornamelijk gebruikt om een matte of poreuze look te geven. Titanium kan in veel verschillende kleuren worden geanodiseerd en uitstekend geschikt voor het eerste gebruik van oorbellen. Heb jij nou allergieën voor bepaalde metalen en weet je niet zeker welke oorbellen je hiervoor kunt dragen? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen wij je graag verder bij het vinden van de juiste oorbellen voor jou.

De kwaliteit van je oorbellen behouden doe je zo

Natuurlijk wil je na de aankoop van je nieuwe oorbellen dat deze zo lang mogelijk goed blijven, zodat je voor een lange tijd kunt blijven dragen. Na verloop van tijd zal je wellicht merken dat bijvoorbeeld zilveren oorbellen beginnen te verkleuren, naarmate je ze steeds vaker aandoet. Deze zwarte verkleuring wordt veroorzaakt doordat zilver een edelmetaal is dat na enige tijd gaat oxideren. Dit is een natuurlijk proces en is verder niet schadelijk. Echter is het wel zonde dat dit de kwaliteit van de oorbellen aantast. Het is daarom belangrijk dat je er zoveel mogelijk aan doet om je oorbellen in een goede staat te houden. Om dit voor elkaar te krijgen, lees je hier een aantal tips om de kwaliteit van je oorbellen zo goed mogelijke te behouden en te voorkomen dat deze snel verkleuren.

  • Tijdens het sporten wordt het aangeraden om je oorbellen uit te doen. Hiermee voorkom je niet alleen dat je je oorbellen kwijtraakt, maar bescherm je deze ook tegen verkleuring. Doordat je voornamelijk tijdens het sporten meer zweet, kan dit de kwaliteit van je oorbellen aantasten waardoor deze sneller verkleuren.
  • Probeer het contact met chemische stoffen zoveel mogelijk te vermijden. De stoffen in producten zoals haarlak of parfum kunnen reageren met zilver, waardoor deze de oxiderende reactie versnellen en je oorbellen sneller laten verkleuren.
  • Doe je oorbellen uit tijdens het douchen en zwemmen. Zowel water als chloor kunnen jouw zilveren oorbellen aantasten, waardoor er sneller een verkleuring optreedt.

Last van een ontsteking? Wat nu?

Zoals al eerder werd vernoemd kan het voorkomen dat er een ontsteking ontstaat door het dragen van oorbellen. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een te strakke sluiting, vuil in je gaatjes of een allergische reactie op het metaal van de oorbel. Wanneer je last hebt van een ontsteking kan het deppen van alcohol op je gaatjes helpen. Alcohol heeft een reinigende werking en kan deze de ontsteking afremmen als deze wordt veroorzaakt door vuil in de gaatjes. Echter is het een stukje ingewikkelder wanneer de ontsteking wordt veroorzaakt door een allergie. Zo kan het voorkomen dat je te maken hebt met een zilver allergie, waardoor jouw huid dus niet tegen de constante aanraking met zilveren oorbellen kan en deze dus het beste kunt vermijden. Gelukkig is er tegenwoordig een hoop keuze uit oorbellen die worden gemaakt van huidvriendelijke metalen, zoals titanium of medisch plastic. Op deze manier kan iedereen blijven geniet van het dragen van prachtige oorbellen. Wees dus alert wanneer er zich een ontsteking voordoet en neem contact op met uw huisarts als de ontsteking niet afneemt of zich verder verspreidt.

Keuze uit diverse soorten steentjes

Met oorbellen kun je kunt het zo gek maken, als jij het zelf wilt. Ongeacht van wat jouw stijl is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit zilveren oorbellen vol met schitterende, gekleurde steentjes of simpele kleine gouden knopjes. Doordat iedereen z’n smaak verschilt is het dus belangrijk dat er voor iedereen was is om uit te kiezen. Daarom biedt oor-bellen.nl ook oorbellen aan met diverse kleuren steentjes. Daarnaast worden de oorbellen die steentjes bevatten bij oor-bellen.nl voornamelijk van kristal of zirkonia gemaakt. Daarnaast zijn de steentjes van de oorbellen er in verschillende kleuren te verkrijgen. Zo kun je kiezen uit kristal, kristal ab, licht roze, roze, rood, paars, groen, blauw, lichtblauw en aquamarijn.

Haal jouw nieuwe oorbellen nu in huis

Nadat je lekker hebt rondgekeken in het assortiment van oor-bellen.nl, zal het zeker geen verrassing dat je een prachtig set oorbellen bent tegengekomen. Wellicht heb je wel meerdere sets gezien, die niet kunnen ontbreken in jouw accessoire collectie. Dit is dus het perfecte moment om jouw bestelling te plaatsen bij oor-bellen.nl.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van mei

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "De kwaliteit van je oorbellen behouden doe je zo"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry